AudioLender Logo Категории
Страници

Как работи AUDIOLENDER?

AUDIOLENDER е иновативна платформа, предлагаща авторско аудиосъдържание под наем. Тук всеки регистриран потребител може както да наема за слушане аудиоклипове на други потребители, така и да отдава под наем своите. Платформата е място за личностно развитие, забава, образование и бизнес. Информацията е разделена в четири основни категории: подкасти, уроци, аудиокниги и музикални произведения.

Срокът за наемане на аудиоклип е 24 часа, а максималната му продължителност 90 минути. През времето, докато е нает даден аудиоклип, може да бъде слушан неограничен брой пъти.

Плащането се извършва с кредити, които потребителите зареждат в профила си, чрез закупуване на някой от нашите кредит пакети.

Уникалното в AUDIOLENDER, за разлика от други подобни платформи, е че тук не се абонираш само за един автор; няма и месечни такси. Необходимо е просто да заредиш виртуалния си портфейл с кредити и ще ползваш абсолютно цялото съдържание на всички автори в сайта.

Благодарение на платената услуга, платформата не пуска реклами върху аудиоклиповете, а авторите печелят единствено от потребителите, които ги наемат за слушане. Цената за наем се определя индивидуално от самите автори. Минималната цена за наемане на 1 аудиоклип е 1 кредит. Сумата, която платформата изплаща към автора е по 3 стотинки на кредит. Това означава, че за 100 000 наема на аудиоклип, струващ 1 кредит, авторът печели 3000 лв. За сравнение, конкурентни платформи биха платили едва между 150 и 300 лв. на автор за 100 000 гледания или слушания на неговата продукция.

Друга уникална функция в AUDIOLENDER е, че към всеки аудиоклип могат да бъдат прикачвани не само корица и описание, но и допълнителни снимки. Освен в галерията към аудиото, снимките може да се визуализират и „на живо“ директно в плейъра на клипа, в точно зададен момент. Това е изключително полезно за автори, качващи лекции, уроци или аудиокниги с графики и снимков материал. Така потребителите им могат по време на слушане да наблюдават конкретното изображение, което се обсъжда, или ако са в движение, да разгледат снимките по-късно в галерията.

Още едно удобство на системата е, че автоматично запомня докъде е прослушан наетият аудиоклип. По този начин при всяко следващо пускане на клипа, потребителят винаги ще стартира от мястото, до което е стигнал.

Относно термина „продажба“

За улеснение, на някои места в платформата ще наричаме отдаването под наем на аудиоклип „продажба“.

Авторски нива

Обемът съдържание, което може да качва всеки автор е ограничен според нивото му в платформата:

Ниво 1: Нови автори – могат да качват до 1 GB съдържание;

Ниво 2: Отключва се след 15 000 продажби. Тези автори могат да качват до 6 GB съдържание;

Ниво 3: Отключва се след 50 000 продажби. Тези автори могат да качват до 20 GB съдържание;

Ниво 4: Отключва се след 100 000 продажби. Тези автори могат да качват до 50 GB съдържание;

Ниво 5: Отключва се след 1 000 000 продажби. Тези автори могат да качват до 1 ТB съдържание.

Кредит пакети:

Кредитните пакети са необходими за наемане на аудиоклипове в платформата. Всеки кредитен пакет е валиден 180 дни от датата на закупуването. Ако след изтичане на този период потребителят не е изразходил всички кредити, системата ще ги деактивира и изтрие безвъзвратно. Но при условие, че потребителят закупи нов кредитен пакет в рамките на тези 180 дни от последната покупка, всички неизразходени кредити от стария пакет се прехвърлят към новия и придобиват срока му на валидност.

На практика, с всяко купуване на нов пакет, всички активни кредити от предишни кредит пакети наследяват срока му на валидност.

Пояснения към меню Профил:

Всеки регистриран в платформата може да бъде както потребител/поддръжник, така и автор. (За повече информация прочетете Общите условия)

За да обобщим:

 • Потребител/Поддръжник е някой, който наема аудиоклипове в AUDIOLENDER
 • Автор е някой, който създава аудиоклипове и ги качва в профила си за наемане от другите потребители

След като се регистрирате, в профила си ще видите две главни категории:

 • Потребителско меню – потребителската част от акаунта ви
 • AUDIOLENDER Studio – авторската част от акаунта ви

Най-отгоре към „Потребителско меню“ са:

 • Наличните кредити – това са кредитите, които сте закупили от AUDIOLENDER, за да наемате с тях аудиоклипове, предоставени от другите автори в платформата. Останалите опции в менюто са:
 • Наети аудиоклипове – извежда списък с всички активни и неактивни клипове, които сте наели;
 • Купи кредит пакети
 • Профил настройки

Най-отгоре към AUDIOLENDER Studio ще намерите:

 • Авторско ниво – това е нивото ви в платформата, което определя с какво дисково пространство разполагате, за да качвате собствени аудиоклипове. По-долу в менюто следват:
 • Моите аудиоклипове – тук е всичко, което сте качили в AUDIOLENDER;
 • Неизплатен приход – тук е текущата сума в кредити, която сте натрупали от наемане на вашите аудиоклипове от другите потребители;
 • Изплатен приход – извежда списък с всички плащания от платформата към вас.

Важно: Кредитите, които сте спечелили от наемане на вашите аудиоклипове, не могат да се прехвърлят към „Налични кредити“, т.е. към кредитите, които сте закупили като потребител, за да наемате чужди аудиоклипове в платформата.

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, Вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Общи условия.